ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градМненияНовини

Приемат проекта за обща визия и специфични правила за целия Тютюнев град

Работим много сериозно и с общината, и със собствениците. Мисля, че ще се получат едни много добри резултати, заяви министърът на културата Боил Банов

На финална фаза е приемането на проекта за обща визия и специфични правила за целия Тютюнев град. За това загатна министърът на културата Боил Банов в предаването Култура.БГ по БНТ тази сутрин.

„Работим много сериозно и с общината, и със собствениците. Мисля, че ще се получат едни много добри резултати и това ще стане едно от най-привлекателните и много красиви места, със запазване на духа на историята, и в същото време с голямо удоволствие и пловдивчани и гостите на града ще могат да се разхождат там, да ползват култура, да правят изкуство”, каза по темата Боил Банов.

Очаква се той да пристигне в Пловдив в края на месеца, на работно посещение свързано именно с Тютюневия град и къща Ламартин в Стария град.

Припомняме, че общината отдели близо 1,1 милиона лева тази година зи ремонт на улици и тротоари в историческата зона. „ Ще говорим с министър Банов за Тютюневия град, за да се избистри концепцията. Там има собственици, но има и много голям обществен интерес. Всичко там трябва да се регламентира”, каза на отчета за 100-те дни управление кметът Здравко Димитров по- рано тази седмица.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. То щото малко пловдивски архитекти се гавриха дотук с него. Та и софиянецът на Георгиев и той. Мутробарок, сталински барок, черни стъкла и Хилтъни за пътниците от автогарата. И останалото или срутено, или подпалено.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина